top of page

”Din kropp älskar dig. Älska den tillbaka och gör den lycklig”

Uppdaterat: 9 maj 2021


kvinnlig kropp, bristningar, rumpa
"Inom Ayurveda finns inga ideal och trender"

Många av oss kämpar med att bli tillfreds med våra kroppar. Att älska våra kroppar och inte se dem som ett hinder. Kanske vill vi bli större, mindre, smalare, mer muskulösa eller mjukare. En av de saker jag älskar mest med Ayurveda är hur man ser på kroppen.


Inom Ayurveda finns inga ideal och trender. Ayurveda tar hänsyn till varje människas unika skönhet och förutsättningar. Alla kroppar är unika och tillåts att vara unika. På samma sätt som alla sinnen är unika och tillåts att vara unika.


För mig symboliserar den mjukare och ofta fylligare kaphakroppen kvinnlighet och moderlighet. Den mer atletiska pittakroppen står för styrka och passion och den tunnare vatakroppen för sensualism och skörhet. Vi är alla vackra på vårt alldeles unika vis.


En annan anledning att älska sin kropp är den intelligens som finns däri. Kroppen vet vad som är sant i alla lägen. Men ibland har vi kommit så långt från våra kroppar att vi inte hör dess signaler. Vi förstår inte vad de säger och vi ignorerar våra symptom och obalanser.


Yoga och meditation är fantastiska sätt att komma i kontakt med våra kroppar igen. Vi jobbar med det fysiska och så småningom faller vår energi på plats. Vi landar i kroppen och lär oss att uppskatta våra brister och styrkor. Vi lär oss att se att det vi trodde var svagheter i själva verket var styrkor. Vi lär oss att njuta av våra kroppar och att se på våra kroppar med lite mjukare ögon. Med förståelse, uppskattning och kanske till och med förlåtelse. Finns det något vi behöver förlåta för att älska våra kroppar fullt ut?


Hur känns din kropp just nu? Är den spänd, orolig, uppsvullen. Eller känns den mjuk och harmonisk?


Du har redan svaren inom dig. Kroppen vill dig väl. Den vill alltid ditt bästa och den älskar dig. Nu är det dags att du börjar älska den tillbaka. Lycka till på din resa mot mer kärlek till dig själv och din kropp.


Med kärlek Lina

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page