top of page
Kropp sinne hjärta
DSC08043_edited_edited.jpg
Ditt inre landskap

TANKENS KRAFT

Kropp sinne hjärta

Ayurveda handlar om balans. Att skapa balans i vårt sinne och vår kropp. En kropp och ett sinne i balans drabbas sällan av sjukdom, medan obalanser innebär påfrestningar på vårt system, som i sitt naturliga tillstånd är utformat för att leva i harmoni. Följden blir olika kroppsliga och mentala symptom och i förlängningen sjukdom. 

 

Vi människor är en fantastisk enhet som existerar i ett noggrant uträknad system. De flesta har väl någon gång märkt hur en negativ tanke kan skapa obehag i kroppen. Om vi till exempel tänker en negativ tanke om oss själva eller någon annan, händer något i kroppen. Vi känner oss lite illa till mods. Kroppen vet instinktivt att något är fel och visar det på olika sätt. Vår mage kanske blir orolig, vi får huvudvärk eller känner oss stressade. Efter en stund kanske vi upplever spänningar i axlarna eller i andra delar av kroppen. Smärtorna får oss ur balans, vi blir lättirriterade och börjar klaga på vår livssituation. Vi har hamnat i en negativ spiral som påverkar både vårt sinne, vår kropp och naturligtvis också vårt hjärta.

 

Föreställ dig att du ofta går omkring med negativa tankar om dig själv eller andra.
Du kanske känner dig otillräcklig, inte särskilt vacker, snäll eller intelligent. Ditt sinne är fyllt av negativa tankar, varje dag, året runt. Hur påverkar det din kropp? Efter några år kanske symptomen blir allvarligare. Stress, utmattning, värk i kroppen och depression kan bli följden.

Med tekniker grundade i yoga och Ayurveda kan du studera dina mönster, välja dina tankar och börja bygga en frisk kropp och ett friskt sinne. Healing, meditation, coaching och yogaterapi är några av de tekniker vi använder för att hjälpa dig framåt. Ett sinne
i balans är grunden till hälsa.

DSC06430.jpg

 

BLI DIN EGEN BÄSTA VÄN

Ditt inre landskap

Hur talar du till dig själv? Hur låter rösten som finns inuti ditt huvud? Talar den med en kärleksfull ton, som en tålmodig och stöttande förälder som tror på varje steg du tar i livet? Eller låter den arg och besviken? Ifrågasätter den dina känslor eller accepterar den dig precis som du är?

 

Våra tankar skapar vårt inre landskap. Det är där vi sätter tonen för hur vi behandlar oss själva.

I förlängningen är det också där vi sätter tonen för hur vi behandlar andra människor. För det som sker i vårt yttre är en direkt spegling av vårt inre. Talar vi med oss själva med en nedsättande ton, är det också det vi kommer att visa i vår omvärld. Behandlar vi oss själva med respekt och kärlek, kommer vi också att behandla andra på samma sätt. En människa i balans ser inget värde i att tala illa om andra. Hon har fullt upp med att uppskatta livet och sprida den glädje hon har inom sig.

MEDITATION - Studera ditt inre landskap

Läs mer om våra onlinekurser och workshops

Med meditation kan vi bli medvetna om våra tankemönster. När vi betraktar våra tankar lär vi känna vår personlighet. Vi får helt enkelt syn på vårt inre landskap och vi förstår varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. Vi ser hur våra trauman och oläkta sår påverkar våra tankar och hur våra tankar hindrar eller stöttar oss i livet. Vi får större förståelse för oss själva och på sikt får vi också mer medkänsla mot oss själva.

När du studerat ditt sinne ett tag kan du efter hand lära dig att byta ut inredningen i ditt inre landskap. Att byta ut de negativa tankarna mot positiva. Tala med en stöttande röst istället för en ifrågasättande. Med lite träning och tålamod blir rösten din bästa vän. Den som lyfter dig när du mår dåligt och som visar dig den bästa vägen framåt i livet. Det blir också enklare att låta vissa tankar passera utan att du lägger så stor vikt vid dem, vilket ger dig ett friare sinne, mer livslust och energi

LIVSENERGI
DSC08243.jpg

BALANSERA DINA CHAKRAN

Livsenergi

 

Prana eller livsenergi är grunden i allt som finns inom och även utanför oss. Det är kraften som håller samman allt på jorden och som ger liv till våra celler. Ordet prana kommer ursprungligen från 'pra' (innan eller före) 'na' (atom) Livskraften som är ursprunget till allt annat. Inom Ayurveda mäter man en persons hälsa utifrån hans eller hennes prana, det vill säga personens energitillstånd.

 

Prana kan fyllas på med hjälp av ren mat, upplyftande tankar och en livsstil som tar hänsyn till din kropps konstitution. Att leva på ett sätt som hyllar din personlighet, din kropp och ditt sinne är grunden i Ayurveda. Det som tilltalar många med Ayurveda är just denna vördnad inför det som är unikt med varje människa. 

"Ayurveda handlar om att skapa en kärleksrelation till sig själv"

Förutom vår fysiska kropp har vi även en energikropp med sju energicenter, chakran och 72 000 kanaler i vilka energin färdas. Våra chakran ligger i en linje längs ryggraden, från ryggslutet till toppen på huvudet. Varje chakra har en unik sammansättning av egenskaper och reglerar alltifrån vårt känsloliv till olika kroppsdelars funktioner och vårt nervsystem.

Vår livsstil men även vår uppväxt och miljö påverkar energinivån i våra chakran, som kan vara blockerade, överstimulerade eller i balans. Yogaterapi och Yoga Nidra, såväl som positiva tankemönster och ett kärleksfullt förhållningssätt till livet hjälper oss att balansera våra chakran.

Ibland kan vi behöva lite stöd utifrån och då är energibalansering en fantastisk behandling där du får hjälp att både rensa och fylla på dina chakran

ENERGIBALANSERING - Balansera och fyll på din energi

Läs mer om våra energibehandlingar

bottom of page